筑後市移住体験ブログ

~筑後市に移住してみました~

筑後市 居住体験

該当 3件

美味しい頂きもの/Tasty gift

カテゴリ:食 更新日:2015.11.25

お隣さんから本当に良くしていただいています。とても親切な方たちで、食事に招待してくださったり、食べ物をもってきてくださったり。
最近私とハンナは展覧会目前で忙しく、お隣さんからいただく美味しいものたちに本当に助けられています。
Our neighbor, They are really kind. Sometimes they give delicious food to us. and invite us to have dinner. I and Hanna are so happy! Especially these days we are so busy due to prepare our exhibition. That's why it is very big help!

先週、沢山の柿ととれたて大根をいただきました。大根の美味しいこと!
そのままでもとっても甘い!
Last week end, they gave persimmons and radish!It was so delicious!!!
very sweet! radish, even we don't cook, taste is perfect!

そして柿は、ジャムに。それまた美味しい!初めてつくったけどこれはまた作りたくなります。ハンナも筑後の柿は最高だといっています。
I made jam using persimmons. It was first time for me. But I could get so nice taste!

豊富な果物と茶葉/Plentiful Fruit and tea leaf

カテゴリ:食 更新日:2015.11.11

ここに来てから、いろんな食べ物をいただいています。
本当にみなさん、ありがとうございます!
特に果物とお茶が美味しいです。
この特産品でもある(?)レインボーレッドキウイ。
色が綺麗です。

Many visitor give us something since we started to live here.
I and Hanna are so happy! Especially tea and fruit are tasty!
This kiwi is special. color is so beautiful. I never seen before I came here.
It's local specialty.

お茶のパッケージもモダンです。手土産にオススメの一品です。
Tea leaf pakcage is modern design. I recommend it for gift!!

15日目/ Day 15

カテゴリ:食 更新日:2015.10.31

今日も気持ちの良い秋晴れ。この筑恋邸で私の大好きな部屋で午前中は少しのんびり。差し入れでいただいた人参とサツマ芋でポタージュをつくりました。
It was fine day today. I had spent nice time in my favorite room of here. And I cooked soup by carrot and sweet potato which was made from this area.

午後は制作。現在、藁を使い制作スタートしています。
夜はハンナさんと、彼女のお友達とみんなで夕食。ハロウィンなので少し、デコレーションして楽しい夜でした。 

in afternoon, I did artwork. I'm using straw for material.
in night, I had nice dinner time with Hanna and Hanna's friend who came from Korea. It was so nice.

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