鞍手町移住体験ブログ

~鞍手町に移住してみました~

鞍手町 居住体験

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和牛レストラン ふるの

カテゴリ:食 更新日:2015.12.02

和牛レストラン「ふるの」へ行きました。鞍手駅近くの畜産農家が営むレストラン、ランチタイムは沢山のお客さんで大繁盛でした。

レアに調理された柔らかいお肉が、お塩で旨みがさらに引き立つ「ふるの牛特選ステーキランチ」と肉汁が溢れ出すしっかりとお肉の味が堪能できる「ふるの牛ハンバーグランチ」を注文。

We went to "Furuno Wagyu Restaurant" which is own by a local cattle farmer. This place is located by Kurate Station, and it was busy for the lunch time.

We ordered "Prime cut Furuno stake lunch" and "Furuno hamburg lunch" The rear cooked tender stake was served with special salt which complement it's flavor, and the juicy hamburg guarantees the satisfaction by it's quality.

隣接された直売所では、レストランんで味わった、良質のお肉や地元のお野菜なども販売されています。

They sell different type of fresh cut meat, and also varieties of the local veggies at the store next next door.

うどん屋 仁

カテゴリ:食 更新日:2015.11.02

ごぼう天うどんで有名なお店「うどん屋 仁」へ行ってみました。写真で見た限り、1本が結構な大きさだったので初挑戦の今夜は、3本入りのごぼう天うどんを注文。

トッピングもお好みのセルフサービススタイルで、色々なバリエーションで食べれそうです。とにかくまずはごぼう天をひと口。見た目とは違い、柔らかくて食べやすい!生姜や一味とも一緒に、美味しくいただきました。うどんはやはり関東とは違い、もちもちとした弾力のある麺でした。

We went to "Udonya Jin" which is famous for the Gobo (Burdock root) Tempra served with Udon noodle. The size of Tempra looked pretty big on the menu, so I ordered 3 with the Udon.

The opposit to it's looks, those Tempra was so tender, and easy to bite. Adding some gingers and red peppers, it was very delicious! The Kyushuu style of Udon was different from Tokyo, and they were much softer than what we are used to.

さらに、うどん屋 仁で見つけたのが「きらくソース」鞍手町商工会青年部によって復活したという、昭和40年代から続いていた「きらく食堂」の自家製ソースです(1本 : ¥420)

The another thing we found at Udonya Jin was "KIRAKU sauce" This is the original sauce from "KIRAKU restaurant" which was the local's favorite for almost 50 years! It was reproduced by Kurate's young association after 10 years since the restaurant closed.

野焼き&焼き芋

カテゴリ:食 更新日:2015.10.30

ご近所さんに草刈り機をお借りし、初の草刈りに挑戦。そして先日、舟津さんの畑で収穫させていただいた安納芋を、焼き芋にしてみました! ホクホクで甘く、大成功でした〜♬

So, we have tried to mow the lawn with the machine! Then, we made some baked sweet potatoes (Thank you to Mr. Funatsu!!!) It was sooo good〜♬

こんな夕食〜♬

カテゴリ:食 更新日:2015.10.27

ご近所の方々から頂いたお野菜を使って作った、今夜のメニューをお恥ずかしながらご紹介。

- 大根とイカの煮物
- ピーマンとナスの鳥そぼろ味噌炒め

地元のお野菜をたっぷりいただきました〜♬
ごちそうさまでした!

月夜柿

カテゴリ:食 更新日:2015.10.27

今夜のデザートは、我が家の庭の月夜柿です。「満月の時にだけ甘くなる」とご近所の方にお話を聞いていたので、この日を待っておりました!早速いただいてみました。芯の方は若干渋みがありましたが、とても甘くて美味しかったです〜♬ 何とも不思議な柿です。
For our dessert tonight, we had "Tsukiyogaki" This persimmons are usually very bitter (won't be able to eat,) but they become sweet on the full moon day/night. We had some off of the tree from our yard, and they were very sweet!!!

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